ERMi näitus lisab «päris asjadele» virtuaalsed aistingud (2)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paar päeva rohkem kui kuu enne Eesti Rahva Muuseumi avamist saab kujutlusvõimet appi võttes juba pisukese ettekujutuse sellest, milline see kõik olema hakkab. Näeb «päris asju», aga ka palju virtuaallahendusi.

Aju mõjutamist helide, visuaali ja isegi lõhnadega tuleb omajagu. Digividinaid on kõikjal, suur osa neist esialgu paika panemata. Vitriinidki on veel valdavalt tühjad, aga paanilist sagimist ei paistnud reedel kusagil.

Direktor Tõnis Lukas ütleb siiski, et selliste muuseumide avamise eel läheb alati ajaga kitsaks. «Heas mõttes viimase hetke kiirustamine käib asja juurde,» lisab ta. «Töömaht on muidugi tohutu ja appi on tulnud ka nende osakondade inimesed, kes iga päev näitustega ei tegele.» Lisandunud on ka hulk praktikante. Kui aasta algul töötas ERMis 109 inimest, siis rahvale avamise päeval ehk 1. oktoobril on juba 150 palgalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles