Dina Ellermann kaitses koolisõidus meistritiitlit

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meistrivõistluste viimasel päeval jagati välja teine osa koolisõidu medalikomplektidest. Harrastajate meistriks krooniti Ülle Voolaine, noorte meistriks Marii-Heleen Raidmets ja seenioride meistriks Dina Ellermann.

Põnevusega oodati täna seenioride vabakava starte. Dina Ellermanni (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) Landy’s Akvarelil peeti eilse skeemi järel suurfavoriidiks ja neil õnnestus kuld võita, kuid hõbeda ja pronksi peale oli põnev duell Getter Kanguri (Tondi RSK, treener Kaie Kangur) ja Grete Hussari (Saaremaa RSK, treener Alla Gladõševa) vahel. Gretel ja Rohan Warrioril õnnestus täna vabakavas sõita kõrgem tulemus 69,167% ja saada kokku 136,667pp ning hõbemedal. Getter ja Ashwan said tulemuseks 67,792% ning kokku 135,774pp, nii kuulus neile pronks. Kuldmedal ja Eesti meistri tiitel läks Dinale ja Akvarelile tulemusega 150,535pp. Nende vabakava lõplik tulemus oli 76,908%.

Grete Hussar (hõbe), Dina Ellermann (kuld) ja Getter Kangur (pronks).
Grete Hussar (hõbe), Dina Ellermann (kuld) ja Getter Kangur (pronks). Foto: Celin Lannusalu

Kuigi Dina on juba mitmekordne Eesti meister, ei tulnud tänane kuldmedal siiski kergelt. „Võit tuli raskelt. Täna lõikasin endale veidi näppu, nii et pean oma vigadest õppima ja järgmine kord neid vältima. Hobune oli hea, aga näe ratsanik peab veel oma sooritusi analüüsima,“ naeris Dina. „Akva oli väga tubli nii täna kui eile, olen temaga väga rahul,“ lisab ta. Dinale on alati olnud väga oluline fännide ja treener Alla Gladõševa tugi. „Väga suur tänu siinkohal minu toetajatele ja treenerile, kes mulle alati kaasa elavad ja mind võitudele aitavad,“ ütles värske meister.

Noored koolisõitjad, keda oli kokku 4 võistluspaari, asusid võistlustulle teisena. Laupäeval oli esikolmiku vahel väga tasavägine duell, kuid vabakavas suutis kõrgeima protsendi välja sõita mullune tiitlivõitja Marii-Heleen Raidmets (Audruramma RSK) Rokitil ja nii krooniti ka nüüdki Eesti meistriks. Krista Raidmetsa käe all treeniv paar sai vabakava tulemuseks 68,458% (kokku 133,744pp) ja edestas sellega oma põhikonkurenti Kaisa Falkenbergi Ratiral, kes soorisid 67,125%. Kaisa, kes on SA Tallinna Ratsakooli ja Therje Prohorova õpilane, ei suutnud eile teha nii suurt edumaad, et oleks suutnud võita ja nii pidi ta täna leppima hõbemedaliga (vabakava tulemus 67,125% ja kokku 132,891pp). Pronksi sai Stella-Marii Tamme (Niitvälja RSK, treenerid Merle  Männik, Alla Gladõševa, Dina Ellermann) hobusel Calendula, kes sai kokku 130,004pp (65,045% ja 64,958%).

Marii-Heleen Raidmets ja Rokit.
Marii-Heleen Raidmets ja Rokit. Foto: Celin Lannusalu

„Olen üliõnnelik! Mul oli alles hiljuti sünnipäev ja see on parim sünnipäeva kink!“ rõõmustas Marii-Heleen. Tänast küri läks meister sõitma mõttega anda endast kõik ja teha võimalikult hea sooritus. „Rokit on supertubli, eile ta veel tahtis ise oma peaga mõelda, aga täna sujus meie koostöö hästi. Järgmisel hooajal jätkan tööd Rokitiga ja lisaks ka ühe uue hobusega, kellega loodan tulla samuti meistrivõistluste starti,“ rääkis Marii-Heleen.

Hommikut alustasid koolisõidu vabakavadega harrastajad. Peale eilset skeemi olid esiviisiku protsendivahed väga väikesed ja seda põnevam oli täna jälgida, kes suudab vabakava kõige paremini sooritada ja kullale tulla. Üks suurfavoriitidest, Jekaterina Rastoštšenkova (RSK KRT) Dana Delanyl tegi täna enda kohta üllatuslikult tagasihoidliku tulemuse ja lõpetas võistluse kokkuvõttes seitsmendal kohal. Eilne liider Ülle Voolaine hobusel Hilton suutis ka täna teha ilusa sõidu ja sai vabakava teise tulemusega 68,833% kokkuvõttes kuldmedali (135,222 protsendipunkti). Hõbemedalile tuli tänase vabakava võitja Kristiina Aun (Tondi RSK, treenerid Alla Gladõševa, Dina Ellermann) hobusel Superman, kes skoorisid 70,042% ja said kahe päeva peale kokku 135,067pp.  Pronksmedali võitis Maria Peterson (Tartumaa RSK) hobusel Poison, kes sai vabakavas tulemuseks 67,542% ja kokku 132,597pp.

Ülle Voolaine ja Hilton.
Ülle Voolaine ja Hilton. Foto: Celin Lannusalu

Üllele oli see tänavusel hooajal juba teine meistritiitel, sest ka kolmevõistluses võitis ta harrastajate arvestuses kulla. "Täitsa uskumatu, et me võistime! Minu jaoks oli üllatus, et Jekaterina vabakavas nii madala tulemuse sai, mõtlesin, et tema võidab,“ lausus värske meister ja lisas, et kolmevõistluse harrastamine on tema hobust aidanud hirmu ülesaamisel. „Kolmevõistluse tegemine on Hiltoniga töös suureks kasuks tulnud, sest ta on paras jänes ja kardab kõike. Me poleks siia aeda muidu sissegi saanud,“ naerab Ülle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles