Eesti oma maisilabürint ootab seiklejaid

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühe külamehe juhuslikult pillatud lause «Veavad sitta, tea, kas hakkavad maisi külvama» andis Põltsamaal elavatele Kristi ja Kaspar Sakile viis aastat tagasi idee teha oma suvekodu põllule maisilabürint. Tänavu on mais sooja ja vihmase suve tõttu eriti võimas ning Põltsamaa 90. sünnipäevale pühendatud labürindis seiklemine põnevam kui mullu.

«On kahte sorti inimesi, kes ei julge labürinti minna: ajakirjanikud ja bussijuhid, aga mina ei tea, miks,» tunnistab Sarapiku talu perenaine Kristi Sakk. Ajakirjanikud küsivad tavaliselt aerofoto ja teevad labürinti sisse viiva ukse juures pererahvaga pilti, aga et läheks ja prooviks ise üle pea kõrguvate maisitaimede vahel kontrollpunkte leida, seda pole seni juhtunud.

«Ekskursioonidega tulnud bussijuhtidele pakun alati, et minge ja proovige, ma piletiraha ei küsi, aga keegi pole seni veel läinud,» naeris naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles