Postimehe video Riost: jalgpalli olümpiakuld vallandas kohalikes suured emotsioonid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilia teenis Rio olümpiamängudelt kõige oodatuma kuldmedali, kui jalgpalliturniiri finaalis alistati Saksamaa. Viiekordse maailmameistri Brasiilia jaoks oli see esimene jalgpallikuld olümpiamängudelt.

Finaalis kerkis brasiillaste sangariks nende suurim staar Neymar, kes lõi 1:1 lõppenud normaalajal võõrustajate ainsa värava. 5:4 brasiillaste võiduga lõppenud penaltiseerias sooritas otsustava löögi taas FC Barcelona staar.

Varasemalt oli Brasiilia olümpiamängudel võitnud viis medalit, kuid kuld oli veel puudu. 1984., 1988. ja 2012. aastal saadi kaela hõbemedalid ning 1996. ja 2008. aastal pronksmedalid.

Kui Euroopas ei hinnata väga kõrgelt kuni 23-aastaste jalgpallurite osavõtul peetavat olümpiaturniiri, siis Lõuna-Ameerikas on olümpiakuld tunduvalt rohkem hinnas. Nii võis Copacabana rannas ja tänavatel näha kullavõidu puhul ringi tormavaid ja karjuvaid inimesi: «See on kõige kallim kuld!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles