Postimehe otsepilt: selgus Eesti meister ratsutamise kolmevõistluses

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaal Koordi tallis peetud seenioride klassi ratsutamise kolmevõistluse Eesti meistrivõistlustel kaitses tiitlit Erkki Hõim hobusel Cadmium, kes suutsid ka tänavu võita kuldmedali.

Hõimu tulemuseks oli kolme ala – koolisõidu, takistussõidu ja maastikukrossi - peale  kokku 53,6 miinuspunkti, saavutades sellega napilt võidu koduradadel võistelnud hõbemedali omaniku Vilvi Laaneti ees, kes meistrivõistluste arvestuses osales hobusega Well Timed. Laaneti tulemuseks jäi 54,9 miinuspunkti. Pronksi saavutas Ervi Kaasiku hobusel Cendoria S tulemusega 63,3 miinuspunkti.

Tänavune võistlus oli üsna pingeline ning punktide vahed väga väikesed. Võistlus algas reedel koolisõiduga, kus juhtima asusid Laanet ja Well Timed. Laupäeval sõideti takistussõit, peale mida võtsid juhtpositsiooni Hõim ja Cadmium. Krossil koguti küll 5,2 miinuspunkti ületatud normiaja eest, kuid see ei ohustanud nende kuldmedalit.

Kolmevõistluse eesmärgiks on näidata hobuse ja ratsaniku koostöö mitmekülgsust, sest tulemus kujuneb välja kolme samal hobusel sõidetud osavõistluse põhjal: koolisõit, takistussõit ja kross. Reedel Koordis algav võistlus alustab koolisõiduga, laupäeval peetakse takistussõit ning pühapäeval panevad ratsanikud oma hobused proovile krossis, kus hinnatakse hobuse vastupidavust. Osavõistluste omavaheline osakaal on jagatud nii, et krossi osatähtsus on selgelt suurem kui koolisõit ja takistussõit kokku.

Võistluste lõpptulemus koosneb koolisõidus saavutatud protsendipunktidest, krossil saadud karistuspunktidest ja takistussõidus saadud karistuspunktidest.

Lisaks seenioride meistrivõistlustele võisteldi Koordis ka madalamates arvestuses ning peetakse Kolmevõistluse Karikasarja V etapp. Välja jagati Koordi Karikas 2016, mille võitis Karl Robert Valk hobusel Parade La Vallee

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles