Jalgpalli otsepilt: Flora lustis võõrsil Sillamäe Kalevi kulul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas kohtusid 25. voorus Postimehe telemängus Sillamäe Kalev ja FC Flora, omavahelisest lahingust väljus 4:1 võiduga eelmise aasta meistermeeskond Flora. Seejuures sündisid kõik väravad kohtumise esimesel poolajal. Mängu avavärava lõi juba 9. minutil pärast Sillamäe kaitsja Aleksandr Ivanjušini eksimust Flora ründaja Rauno Sappinen ja 25. minutil lisas Rauno Alliku teise. 31. minutil vähendas Jevgeni Kabajev Sillamäe kaotusseisu, ent kaheksa minutit hiljem keerutas teises väljaku otsas karistuslöögi väravasse Flora kapten Gert Kams.

Poolajapausile läks Flora juba kolmeväravalises eduseisus, sest 43. minutil sai omaväravaga hakkama Sillamäe keskkaitsja Igor Dudarev. Teisel poolajal enam väravaid ei nähtud, kuid viimased paarkümmend minutit pidi Sillamäe mängima kümnekesi, sest 68. minutil sai punase kaardi poolkaitsja Kassim Aidara. Neli minutit hiljem avanes Kabajevil võimalus kodumeeskonna kaotusseisu penaltipunktilt vähendada, kuid tema löögi tõrjus Flora väravavaht Mait Toom.

Nii liikus Flora (52 punkti) liigatabelis lähemale Levadiale (53 punkti), kuid viimastel on üks mäng varuks. Sillamäe jätkab 34 punktiga viiendal kohal.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – Tallinna Flora

Reedel 19. augustil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Premium liiga 25. voorus võõrustab Sillamäe Kalev viimasel ajal imelises hoos olevat Tallinna Florat. Kas mullune meister jätkab teiste klubide teelt pühkimisega või suudavad idavirulased tallinlaste kuuemängulisele võiduseeriale kriipsu peale tõmmata?

49 punkti kogunud Flora on hetkel Premium liiga kolmas võistkond, liidrist Infonetist jäävad nad ühe enampeetud matši juures 6 punktiga maha. Sillamäelased paiknevad liigatabeli viiendal real, saagiks 34 silma. Mõlemal on teisipäeval peetud eelmisest kohtumisest kaasa võtta 3 punkti. Kalev alistas võõrsil Paide Linnameeskonna 3:1, Flora näitas oma võimu Rakveres, kus saadi 4:1 jagu kohalikust Tarvast.

Flora ja Kalev on sel hooajal Premium liigas kohtunud kahel korral, aprillis mängiti Tallinnas 0:0 viiki, mais võitis Flora võõrsil 4:2 tänu praeguseks hetkeks Soome kõrgliigasse siirdunud Albert Prosa kübaratrikile. Lehekuul mängiti omavahel ka Evald Tipneri karikavõistluste finaali, kus Flora võitis Kalevi lisaajal koguni 3:0.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Peatreenerivahetus on Florale kasulik olnud: võistkond näitab ründavat jalgpalli, mis on peegeldunud nende tulemustes. Meid ootab väga tähtis mäng, milles on väga raske võitjat ennustada. Positiivse tulemuse saavutamiseks tuleb endast sada protsenti anda. Tuleb väga põhimõtteline vastasseis ja arvan, et võidab see võistkond, kes suudab oma emotsioone kontrolli all hoida.»

Sillamäe keskkaitsja Igor Dudarev: «Pärast meie viimast mängu Floraga on möödunud palju aega ning võistkondades on toimunud väga palju muudatusi. Aga vaatamata sellele tahaksime oma fänne rõõmustada ilusa jalgpalli, väravate ja võiduga. Kutsume kõiki fänne meid staadionile toetama!»

Flora juhendaja Argo Arbeiter: «Sillamäe on sarnaselt meile hoo üles saanud ja võite võtnud. Meie plaanid aga ei ole eelmisest mängust möödunud paari päeva jooksul muutunud: sõidame Sillamäele, et võtta oma mängu mängides kolm punkti.»

Flora poolkaitsja Andre Frolov: «Viimane mäng Rakveres näitas, et kui natukenegi lõdvaks laseme, võib vastane ohtlikuks saada. Kindlasti ei saa me Sillamäel seda lubada. Sõidame sinna, et naasta kindla kolme punktiga ja tiitlijahti jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles