Värvikas ärimees Oliver Kruuda pandi trellide taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oliver Kruuda peeti maksukuritegudes kahtlustatavana kinni!

Eile hommikul pidasid Maksu- ja Tolliameti uurijad maksukuritegudes kahtlustatavatena kinni kuus isikut, kelle hulgas on ka Oliver Kruuda. Läbi on otsitud nii asjaosaliste kodud, kui ka AS Tere kontor. 

Foto: Raigo Pajula

Põhja ringkonna vanemprokuröri sõnul oli ärimees Kruuda ja teiste kaasosaliste kinnipidamine pikaajalise uurimise tulemus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Maria Entsik: Neile esitatud kahtlustus koosneb kahest osast. Üks on siis käibemaksupettus, mis pandi toime 2015. aasta kevadel ja teine on alates 2015. aasta jannuarist toime pandud tulumaksu pettus. 

Õigus neid kahtlustavatena kinni pidada on 48 tundi. Selle aja jooksul siis prokuratuur otsustab, kas taotleda kahtlustatavate vahistamist või mitte. 

Kahtlustuse on saanud ka aktsiaselts Tere ja kahtlustuse kohaselt on riik saanud kahju 375 000 eurot. Käibemaksupettus oli suhteliselt lühiajaline, spetsiifiline tehing, aga tulumaksu pettus on olnud kestev. 

Ülejäänud kinnipeetud pole avalikkusele tuntud tegelased 

Äripäeva andmetel on AS Tere kriminaalasjas lisaks Oliver Kruudale 48 tunniks kinni peetud järgmised isikud: juristist ettevõtte nõukogu esimees Allan Viirma, teenustejuht Rein Lepasson, Kruuda finantsasjade korraldaja Hjalmar Konno, Tere pearaamatupidaja ja üks ettevõtte finantsosakonna töötaja.

Vaata täpsemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles