Merendusajalugu jäi tegemata: Soome lahe ületamine tandemlaual ebaõnnestus

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks kogenud surfarit Juhan Peedimaa ja Ain Härmson alustasid täna hommikul tandemlaual teekonda Soomest Eestisse, ajaloo esimene Soome lahe ületamine sel viisil siiski ebaõnnestus, kuna Eesti ranniku lähedal purunes sõiduvahendi detail.

Teekond algas kell 10.30 Porkala sadama lähistelt. Kella 15 paiku olid surfarid jõudnud juba peaaegu Pirita randa, kui alusel purunes detail ja viimased kilomeetrid pidid mehed sõitma neid saatnud kaatril.

Surf on reeglina individuaalne ala, mida harrastatakse purjelaua või lohega. Peedimaa ja Härmson on kaks ala ühendanud, jagades kahepeale ühte spetsiaalselt tandemile valmistatud surfilauda, mida juhitakse nii purje kui lohega.

FIN-EST projekti teekonnal saatis surfitandemit turvakaater. Soome lahel puhus teekonna ajal põhjatuul kuni 17ms ning laine kõrgus ulatus 3 meetrini.

Soome lahte on surfarid ka varem ületanud, kuid tandemlaual üritati seda teha esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles