Aas: elanike arvu alampiiri nõudest paremat kriteeriumi pole (1)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Kuigi haldusreformi vaenavaid valdu nõustava vandeadvokaadi Paul Varuli hinnangul on valdade sundliitmise otsustamisel vaid ühe kriteeriumi ehk vähemalt 5000 elaniku olemasolu arvestamine liiga lihtsustatud lähenemine, ütleb riigihaldusminister Arto Aas, et paremat mudelit ka pole.

Eilne Postimees kirjeldas, kuidas haldusreformi vastu olevad vallad soovivad riigikohtult selgust, kas reform läheb põhiseadusega vastuollu. Vallad tellisid olukorra selgitamiseks Varulilt õigusanalüüsi, mille tulemusel jõudis vandeadvokaat järeldusele, et vaid elanike arvust lähtumine pole kohane.

Minister Aasa (Reformierakond) sõnul jõuti 5000 elaniku nõudeni pärast pikki arutelusid ekspertide ja teadlastega, lisaks sõltub elanike arvust see, kui hästi omavalitsus hakkama saab. Tema kinnitusel pole paremat mudelit avastanud ka haldusreformi teinud naaberriigid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles