Fotod ja video: Usain Bolt tegi ka pressikonverentsist võimsa etenduse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängude üheks staariks peaks kõikide eelduste kohaselt tõusma Jamaika jooksuäss Usain Bolt. Pekingi ja Londoni mängudel nii 100 m, 200 m ja 4x100 m teatejooksus võidutsenud Bolt soovib Rios enda senisele kuuele olümpiakullale lisada veel kolm kuldset medalit.

Rios tehakse kergejõustikuprogrammiga algust reedel ja selle eel andis Usain Bolt pressile Rios ka kommentaare. Bolt astus ajakirjanike ette Jamaika Olümpiakomitee ja sporditarvetefirma Puma ühisel pressikonverentsil.

Loomulikult ei istunud Bolt ainult laua taga, vaid demonstreeris sambatantsijate kõrval ka enda tantsuoskusi.

Loomulikult pidi Bolt vastama ka tõsisematele küsimustele ning kõneaineks olid ka dopinguprobleemid, mis on kergejõustikku tabanud.

«Inimestel peab olema usku. Peame ületama rasked ajad, et jõuda taas heade aegadeni. Usun, et paari aasta pärast on sport dopingust puhas,» teatas Bolt.

Olümpiamängude üks suursündmusi ehk meeste 100 m jooksu finaal on Rios kavas pühapäeva õhtul. Üllatuslikult on pühapäeva õhtuks kergejõustikustaadionile saada veel pileteid ja Bolt tegi üleskutse ka fännidele, et areen tuleks pühapäevaks ikka rahvast pilgeni täis.

Viimased teated lubavad pühapäeval näha Bolti poolt suurepärast etteastet ning mees olevat nii heas vormis, et võimalik on ka aeg alla 9,70 sekundi.

29-aastase Bolti nimele kuuluv 100 m jooksu maailmarekord on 9,58. Antud aeg pärineb 2009. aasta Berliini MMilt.

Olümpiarekordiks on 100 m jooksus Bolti poolt 2012. aastal Londonis joostud 9,63. Pekingi olümpial võitis Bolt ajaga 9,69.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles