Paraadi kommenteerimise pärast vallandatud päästja vaidlustas otsuse kohtus (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariigi aastapäeva paraadi mahlakate väljenditega kommenteerimise pärast töö kaotanud Põhja päästekeskuse kesklinna komando rühmapealik Sergei Menkov vaidlustas enda vallandamise Tallinna halduskohtus.

Sergei Menkov ütles Postimehele, et ta ei ole nõus enda vallandamise põhjendusega ja soovib selgust, mida päästeamet usalduse kaotuse all täpsemalt silmas pidas. Menkovi sõnul soovib ta kohtult eelkõige selgust, kas tema vallandamine oli seaduslik.

Esimese ja teise astme kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul on Tallinna halduskohtu menetluses Sergei Menkovi kaebus päästeameti peadirektori 31. märtsi käskkirjale, millega ta vabastati distsiplinaarkaristuseks teenistusest.

«Kaebaja taotleb nimetatud käskkirja õigusvastaseks tunnistamist, teenistusest vabastamise aluse muutmist ja hüvitise väljamõistmist,» ütles Tamm.

Kaebus jõudis kohtusse 28. aprillil. Praeguseks on asja menetlus nii kaugel, et päästeamet on kohtule esitanud omapoolse vastuse ning järgnevalt peab kohus võtma seisukoha täiendavate tõendite kogumise taotluste osas.

«Menetluse pikkus ning see, kas asi laheneb kirjalikus menetluses või arutatakse seda kohtuistungil, sõltubki juba sellest, millise seisukoha kohus nimetatud taotlustes võtab,» ütles Tamm.

Päästeameti pressiesindaja Annika Koppeli sõnul on päästeamet jätkuvalt seisukohal, et Sergei Menkovi teenistusest vabastamine oli õigustatud.

«Päästeamet võib kinnitada, et Sergei Menkov vaidlustas Tallinna halduskohtus oma teenistusest vabastamise. Lõpliku otsuse selles küsimuses teeb kohus,» ütles Koppel Postimehele.

Päästeamet lõpetas tänavu märtsi lõpus töösuhte Põhja päästekeskuse kesklinna komando rühmapealiku Sergei Menkoviga, kes mõnitas ameti hinnangul tööpostil olles avalikult paraadi. Menkov pani päev pärast Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraadi, 25. veebruaril sotsiaalmeediasse üles video, milles ta kommenteeris mahlakate väljenditega paraadil toimuvat. Video oli filmitud päästeautost, mille meeskond täitis paraadi ajal Tallinnas Vabaduse väljakul teenistuskohustusi.

Päästeamet teatas veebruaris, et ei tolereeri seisukohti, mis halvustavad Eesti Vabariiki, kaitseväge, Eesti liitlasi ja inimesi. Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ütles veebruaris, et sellistel inimestel ei ole päästeametis kohta. Päästeamet lõpetas Menkoviga teenistussuhte, põhjendades seda usalduse kaotusega.

Valik Menkovi tsitaate tema vallandamiseni viinud videost

«Oh kindral, rind medaleid täis. Huvitav, kus ta sõdinud on, et nii palju medaleid sai.»

«Moskva, kadesta. Vaata kui palju vägesid kõnnib mööda meie tänavat.»

«Aga mis pederastide lipp see niisugune on?» kommenteeris päästja Balti kaitsekolledži liputoimkonna möödumist.

«Rahvas muidugi rõõmustab, et meil on sellised kaitsjad. Terve rahvahulk on kohal.»

«Meie neegrid, oih, meie mustad sõbrad,» kommenteeris päästja ning lisas Kuperjanovi pataljoni kohta, et tegemist on «SS-laste lastelastega».

Valgetes talve moondamisülikondades sõdurite kohta ütles ta: «Näe, lumeinimesed lähevad».

«Kui kõik meie sõdurid on siin, kes siis piiri kaitseb?»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles