Mehhiko kesk- ja idaosas sai tormis surma vähemalt 38 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko kesk- ja idaosas sai nädalavahetusel troopilise tormi Earl põhjustatud maalihetes ja muudes õnnetustes surma vähemalt 38 inimest, teatasid võimuesindajad.

Puebla osariigi võimuesindajate teatel sai surma vähemalt 28 inimest, kelle seas 15 alaealist.

Veracruzi osariigi tsiviilkaitseameti juht Yolanda Gutierrez kinnitas kümne inimese hukkumist.

Coscomatepeci, Tequila ja Huayacocotlase asulates teatati kümne inimese hukkumisest mudavooludes. Võimuesindajate sõnul on kadunud veel kümme inimest.

Pealtnägijate kirjeldusel hukkusid abielupaar ja väikelaps, kui nende elumaja kadus täielikult maalihke alla. Sealsamas lähedal sai samalaadses õnnetuses surma veel teinegi nooruke abielupaar, kelle kaheksa-aastane laps õnnestus päästa ja haiglasse toimetada. Veel üks inimene sai surma ja kaks vigastada. Kodudest evakueeriti 18 perekonda. Viimane maalihe leidis aset Huauchinangos, kus surma sai üks inimene ja muda alla mattus 13 elumaja.

Piirkonnale anti ühtlasi tulvahoiatus, sest üle kallaste ähvardab tõusta Jamapa jõgi.

Dominikaani Vabariigis sai eelmisel nädalavahetusel Earli mahapaisatud elektriliinide all surma kuus inimest. Kirderannikul läks samal ajal ümber turiste vedanud laev, uppus kolm inimest ja veel neli on siiani kadunud.

Earl nõrgenes nädala lõpupoole orkaanist troopiliseks tormiks, kuid  Mehhiko Vaikse ookeani ranniku lähedal moodustus pühapäeval juba uus troopiline torm Javier, teatasid meteoroloogid. Tormi kese asub umbes 55 miili kaugusel Manzanillost ning maru liigub loodesse kiirusega umbes 10 miili tunnis.

Meteoroloogide hinnangul peaks Javier pühapäeval ületama Mehhiko edelaranniku ning liikuma esmaspäeval Baja California poolsaare lõunatipu suunas.

Oodata on paduvihma ja tugevaid tuuleiile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles