Makedoonia pealinnas on tormis hukkunud vähemalt 21 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Makedoonia pealinnas Skopjes on tormis hukkunud vähemalt 21 inimest, kuus on jäänud kadunuks ja mitukümmend saanud vigastada, teatasid võimud pühapäeval.

Politsei pressiesindaja sõnul tabasid pealinna ja selle äärelinnu tugevad vihma- ja tuulehood laupäeva õhtul. Võimud ohvrite hukkumise üksikasju ei avalikustanud.

Politsei, armee ja tuletõrjujad on saadetud kõige rängemalt kannatada saanud piirkondadesse ning lähedalasuvatesse Stajkovci, Aračinovo ja Smiljkovci küladesse. Tormides on hävinud sadu kodusid ja sõidukeid. Teed on mitmes piirkonnas läbimatud.

Võimude teatel on evakueeritud umbes tuhat inimest. Mitmed piirkonnad on elektrita.

Skopje linnapea Koce Trajanovski kirjeldas kahju kui rängimat, mida Skopje kunagi näinud on.

Üleujutused tekkisid vaid 20 minutit kestnud tohutust paduvihmast.

Tundus, nagu oleks veepomm kaela kukkunud, sõnas Trajanovski.

Paljud ohvrid uppusid oma kodus, kui tulvaveed läbi linna voolasid.

Skopje linnavolikogu pidas erakorralise istungi ning otsustas toetada hukkunute perekondi 180 000 dinaariga (3000 euroga).

Tervishoiuminister Nikola Todorov ütles pärast kriisijuhtimisnõukogu istungit, et kõige rohkem kannatanud piirkondades kuulutatakse kaheks nädalaks välja eriolukord.

Meteoroloogid prognoosivad pühapäeva õhtuks uut paduvihma ja tormi.

Horvaatias häiris torm maantee- ja laevaliiklust.

Uudisteagentuur HINA ütles, et peamine maantee, mis ühendab pealinna Zagrebit Aadria mere rannikuga, oli pühapäeval suletud.

Mandrit Pagi ja Krki saarega ühendavatel sildadel piirati tugeva tuule ja lainetuse tõttu liiklust. Samuti oli häiritud laevaliiklus mandri ning Pagi ja Rabi saare vahel

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles