Dubais süttis lennuk hädamaandumisel põlema (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dubai lennuväljal süttis hädamaandumisel põlema Indiast tulnud Emiratesi lennufirma lennuk. Kõik pardal viibinud reisijad ja meeskonnaliikmed pääsesid, vahendab Reuters. 

Dubai peamises lennujaamas tegi kolmapäeval hädamaandumise lennufirma Emirates lennuk, mille pardal oli 300 inimest, kes evakueeriti turvaliselt, ütlesid võimud ja meedia. Lennuk süttis lennurajal põlema.

Lennuliiklus Dubai rahvusvahelises lennujaamas oli ajutiselt peatatud. Õhtupoolikul kirjutas Araabia Ühendemiraatide valitsus, et lennuliiklus taastati.

Dubai lennujaam on Lähis-Ida suurim ning rahvusvahelise lennuliikluse arvestuses ka maailma suurim.

Lennufirma teatas juhtumist Eesti aja järgi kell 11.45. Varsti pärast seda ilmusid sotsiaalmeediasse pildid mustadest suitsupilvedest lennujaama kohal. Sotsiaalmeedias levitatu põhjal tõusis suitsu ühest lennukist.

«Indiast saabunud Emiratesi lennukiga juhtus Dubai rahvusvahelisel lennuväljal maandudes õnnetus,» ütles Araabia Ühendemiraatide (AÜE) Dubai meediabüroo Twitteris. «Kõik reisijad evakueeriti turvaliselt ja vigastuste kohta seni teateid ei ole,» lisati avalduses.

Lõuna-Indiast Thiruvananthapuramist saabunud Boeing 777 tüüpi lennuki pardal oli 282 reisijat ja 18 meeskonnaliiget. Emiratesi varasemal teatel oli pardalolnuid kokku 275.

Lennukist evakueeritute sõnul ütles piloot minuteid enne lennuki saabumist Dubai lennujaama, et peab tegema hädamaandumise. India päevalehe Mathrubhumi News reporteri Iype Vallikadani andmeil teatas piloot reisijatele, et lennukil on probleeme maandumistelikuga.

Reisijate sõnul avas pardameeskond kõik lennuki varuväljapääsud ning inimesed evakueeriti mõned minutid pärast maandumist.

Mathrubhumi päevaleht tegutseb Indias Kerala osariigis, mille pealinn on Thiruvananthapuram.

Pärsia lahe riikides töötab tuhandeid Kerala elanikke ning Thiruvanathapurami ja Dubai vaheline lennuühendus on osariigi elanike seas väga populaarne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles