Video ja galerii: politseinikud mõõdavad Tallinnas ja Harjumaal kiirust

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseinikud mõõdavad täna Tallinnas ja Harjumaal vähendatud piirkiirusega teedel juhtide sõidukiirust.

Sel aastal andsid inimesed liiklustalgutel teada enam kui 1200 kohast üle Eesti, kus muret tegi juhtide liigne sõidukiirus. Paljud ettepanekud olid piiratud kiirusega teelõikude kohta. Kolmapäeval jälgivadki Põhja prefektuuri politseinikud Tallinnas ja Harjumaal seda, kuidas autojuhid piirkiirusest kinni peavad. Kohtade valikul võeti lisaks liiklustalgutel kogutud infole arvesse ka elanike kaebusi ja liiklusjärelevalve käigus silma jäänud probleemseid piirkondi.

Kolmapäevase ettevõtmise algataja, Põhja prefektuuri liiklustalituse juht Henry Murumaa selgitas, et kiiruse piiramiseks on alati põhjus, olgu ajendiks halb nähtavus või teekatte seisukord. «Linnas on ühed ohtlikumad kohad kitsad tänavad, kus autodega jagavad teed ka kergliiklejad. Iga hetk võib teele astuda jalakäija, mistõttu võib juhi valesti valitud sõidukiirus saada saatuslikuks,» sõnas Murumaa.

«Oleme täheldanud, et teatud teelõikudel ületatakse kiirust enamasti tipptundidel, mil ajanappuses vajutatakse julgemalt gaasi. Vähendatud piirkiirusega aladel aga näeme, et inimesed kipuvad teadlikult ja harjumuspäraselt sõitma 10 kuni 20 km/h lubatust kiiremini. Juhid ei taju seda ohtliku käitumisena, olgugi et ka napp kiiruseületamine pikendab sõiduki peatumisteekonda, mistõttu jääb vähem aega õnnetuse vältimiseks,» lisas Murumaa.

«Suvekuudel kasvab inimvigastustega liiklusõnnetuste arv, sest ilus ilm vähendab juhi ohutunnet ja nii tõusevad kiirused,» selgitas Murumaa, et tänase ettevõtmise eesmärk on juhtida tähelepanu kihutamisele kui ühele peamisele probleemile meie liikluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles