Turistid lohistati karjamaale

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarde vallas Läti piiri ääres asuva Lanksaare talu pidajad Ädu Leesment ja Enn Tomson pakkusid turistidele sel nädalal enneolematut safarituuri: rauast alusele ehitatud hiigelsuur vaateplatvorm haagiti traktori järele ja lohistati mitme kilomeetri kaugusele karjamaal rohtu sööva poolmetsiku hobusekarja keskele.

“Enn alustas käsipuudega vaateplatvormi ehitamist eile. Rauast alust kutsume panniks ja see libiseb tee peal väga hästi,” rääkis taluperenaine. Vaateplatvormi keskele oli kinnitatud kolm diivanit, kus turistid sõidu ajal istuda said.

Kuigi tegemist oli maaelu näinud inimestega, oli vaateplatvormiga mööda karjamaad rallimine äge seiklus, mida hobusedki vahtima jäid. Nimelt kappab Lanksaare talu poollooduslikel karjamaadel ringi jõudsalt paljunev Eesti ainuke enam kui 65 isendiga konikukari. Turistid said jälgida vaatemängu vihaselt hirnuvate täkkude taplemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles