Estonias algas viljavõtt Eesti suurima heedriga

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Läks lahti! Kaks uut 12,3meetrise heedriga Claasi kombaini läksid täna talirüpsi koristama,» rõõmustas Estonia osaühingu nõukogu esimees Jaanus Marrandi teisipäeval sotsiaalmeedias.

Veel lisas ta, et 400 hektarist on õhtuks üle 100 hektari koristatud ja kogu osaühingu teravili saab sellise võimsa tehnikaga, mida teistel Eestis Marrandi teada veel polegi, koristatud ideaaltingimustes nii 30 päevaga. «Takistajaks saab siin pigem kuivatusvõimsus ja seepärast peabki viljalõikusi juba külviga reguleerima,» selgitas ta.

Nii kasvab Estonia OÜ põldudel just talirüps. Osaühingu vanem­agronoomi Helina Märtmanni ütlust mööda saab seda võtta ühena esimestest. «Taliraps on ka hea kultuur, kuid selle lõikusel tuleb konkureerida samal ajal valmiva talinisuga. Väikeste tootmiskulude ja varasuse tõttu peaks müügiks minevast talirüpsist saadav tulu olema juhtidele igati meelt mööda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles