Ratastoolis noormees kihutab käsijalgrattal läbi Euroopa (1)

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aleksandr Avdevitš on 31-aastane Valgevene noormees, kes viie aasta eest jäi mootorrata õnnetuses alakehast halvatuks. Möödunud nädalavahetusel jõudis mees oma 3000 kilomeetrisel Euroopa matkal Tallinnasse.

Peale õnnetust oli ta sunnitud kaks aastat veetma haiglas. Ta kaotas elutahte ning isegi enesetapu mõtted käisid peast läbi. «Mis kasu minust on? Kas ma üldse saan veel midagi teha?» küsis ta endalt.

Mõne aja möödudes leidis ta endas elujõudu ning avas oma kodulinnas Lidas invaliidsuskeskuse, et teisi puudega inimesi aidata. Nüüd aga teeb mees teoks oma suurt unistust ning sõidab üksinda jalgrattaga läbi Euroopa. Sponsorite abiga ehitas ja disainis mees endale spetsiaalse käsiratta.

Juuli alguses alustas ta oma teekonda Valgevene pealinnast Minskist ning sõitis sealt edasi, peatudes Vilniuses Leedus ja Daugavpils ning Riias Lätis. Juuli keskel jõudis mees Pärnusse ning sealt edasi kihutas Tallinnasse. Selleks ajaks oli ta käsirattal läbinud üle 1000 kilomeetri.

Inimesed on rändurit teel peatanud, et temaga tutvust teha. Ta on palju uusi sõpru leidnud. Mehel on kaasas kõik eluks vajalik, isegi telk, kus ööbida, kuid enamasti avavad inimesed talle öömajaks oma kodud.

Paljud puudega inimesed, keda ta on inspireerinud, tulevad ratturit samuti teele tervitama.

Edasi rändab mees Soome, et külastada Helsingit ja Turu linna ning läbi Stockholmi on tal plaan edasi sõita Taani, Saksamaale, Prantsusmaale ja Hispaaniasse. Mehe eesmärgiks on lõpuks jõuda peale 3000 kilomeetrit Portugali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles