Taiwanis sai turistibussiõnnetuses surma 26 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwanis sattus täna liiklusõnnetusse ja süttis põlema Mandri-Hiina turismigruppi vedanud turismibuss, surma sai 26 inimest, ütlesid valitsusametnikud.

Hiina kirdeosa Daliani linnast pärit turismigrupp koosnes 24 inimesest, nende seas oli 15 naist, kolm last ja kuus meest, teatas siseministeerium. Surma said ka taiwanlasest bussijuht ja giid.

Õnnetus juhtus Taiwani pealinna Taipei lähedal Taoyuani lennujaama viival teel. Kohaliku meedia teatel sõitis buss kiirtee piirdeaeda ja mattus seejärel leekidesse.

«Kõik bussis olnud inimesed said surma,» ütles Taiwani tuletõrje pressiesindaja Lin Kuan-cheng AFP-le. «Praeguse seisuga ei ole selge, miks ükski reisija bussist ei põgenenud.»

Täna Taiwanisse saabunud turistid olid lõpetamas reisi ja naasmas Mandri-Hiinasse.

Taiwani Mandri asjade nõukogu teavitas Hiinat õnnetusest.

Hiina turistid on viimastel aastatel üha sagedamini Taiwani külastanud. Turismi hoogustumine Mandri-Hiina ja Taiwani vahel on teoks saanud tänu jaanuaris ametist lahkunud presidendi Ma Ying-jeou Hiina-sõbralikule poliitikale.

Taiwanis on viimastel aastatel aset leidnud mitu ohvriterohket õnnetust, millega seoses on tuvastatud puudujääke ohutusnõuete täitmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles