Snaiprid tapsid USAs meeleavaldusel viis politseinikku ja haavasid veel mitut (30)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Dallases toimunud meeleavaldusel tapeti viis politseinikku ja vähemalt seitse sai haavata.

Kolm kahtlusalust on kinni peetud ning neljas on ümber piiratud ühes kesklinna parkimismajas, lausus Dallase politseiülem David Brown täna hommikul. Neljanda isikuga on toimunud tulevahetus ning ta ei tee võimudega koostööd. Isik ütles läbirääkijatele, et kavatseb korrakaitsjatele viga teha, lisas Brown.

Browni sõnul tulistasid snaiprid politseinikke kõrgemalt, mõnda ametnikku tabati selga. «See on meie jaoks emotsionaalselt väga raske aeg,» ütles Brown. 

Vahejuhtum leidis aset Dallases toimunud meeleavaldusel, kus protestiti mustanahalisi tulistanud politseinike vastu.

Telekanal KTVT vahendas videot, millel oli näha, et kogunenud rahvamass hakkas järsku laiali jooksma, pealtnägijate sõnul oli kuulda umbes 30 lasku. Tekkis täielik paanika, inimesed jooksid põgenedes üksteisest üle.

Sel nädalal on USAs olnud juba kaks juhtumit, kus politseinikud segastel asjaoludel on mustanahalisi tulistanud. See on vallandanud pahameele, et korrakaitsjad kasutavad eriti agaralt relvi mustanahaliste noorte meeste vastu.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles