PÄEVAINTERVJUU Arvamusfestivali korraldaja: see kasvab hirmutava kiirusega (3)

Marian Võsumets
, saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna olid Postimehe otsestuudios tänavuse Arvamusfestivali eestvedajad Ott Karulin ja Sandra Sillaots. Külalised kummutavad näidete varal ka kriitika, et Paides toimuval festivalil vaid räägitakse ja reaalseid tegusid sealt ei sünni.

„Suur asi on ka see, et saada inimesed palaval suvepäeval kokku, et nad kuulaksid teisi arutamas,“ kummutas festivali eestvedaja Ott Karulin müüdi, justkui Arvamusfestivalist midagi reaalset ei sünni.

Karulin rõhutas, et festivali arutelusid on eriti huvitav jälgida neil, kes tunnevad ühiskonnas toimuva vastu pidevat huvi aasta ringi.

„Kui jälgid näiteks seda, mis toimub valimisdebattides, siis oskad palju paremini aru saada, millal aetakse häma ja millal end argumenteeritult väljendatakse,“ lisas ta. Lisaks on paljud kodanikuliikumised ja ka teatriprojektid tõuke saanud just Arvamusfestivalilt.

„Sel aastal on arutelude korraldajate seas rohkem inimesi, kes tegelikult ka peavad otsustama,“ viitas Karulin tõsiasjale, et oma teemadega tulevad teiste seas välja riigiasutused ja ministeeriumid, „nad on ära tabanud, et see on ideede katsetamiseks hea koht.“

Kuna festival kasvab suure kiirusega, tuli korraldajatel tänavu mõnekümnele soovijale ka ära öelda. „Ütlesime ära pigem neile, kelle puhul tundus, et nad pole lõpuni läbi mõelnud, miks nad tahavad festivalil olla,“ märkis programmitiimi juht Sandra Sillaots.

Mõlemad õhtud lõpetab ka tänavu suur debatt, millest üks koondab erakondade esimehed ja teine presidendikandidaadid. Meelelahutuslikkust jagub sel korral rohkem ka aruteludesse endisse, mitte ainult eraldi programmi.

Arvamusfestival toimub tänavu 12.-13. augustil Paides.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles