Video: kahe piirivalvuri uppumissurma ümbritsevad vastuseta küsimused (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefekt Kaido Kõplas rääkis Postimehele antud intervjuus kahe piirivalvuri hukkumisega lõppenud mereõnnetuse asjaoludest. Tõsi, praegu on õnnetuse võimalikest põhjustest veel vara rääkida.

Kesköö paiku tunnistas Kõplas, et on juhtunust šokeeritud. Sama reetis ka ta ilme, millelt võis lugeda ühest sõnumit - teisipäeva õhtul aset leidnud juhtum on arusaamatu.

«Kuidas sai selline asi juhtuda?» on küsimus, mis vähem kui 12 tundi pärast õnnetust on endiselt lahtine.

Võimalikke versioone on mitu – kas üks meestest kukkus vette ning teine läks teda päästma, kuid mõlemad sattusid hätta, või kas kumbagi neist võis tabada terviserike.

«Või midagi muud. Me ei oska öelda mitte midagi,» lausus Kõplas. «Meile endale on see kõik hetkel arusaamatu,» lisas prefekt. (artikkel jätkub peale pilti)

Lääne prefekt Kaido Kõplas.
Lääne prefekt Kaido Kõplas. Foto: AFP / Scanpix

Küsimusi tekitab ka see, miks oli ühel mehel poolautomaatne päästevest aktiveeritud, ent teisel mitte. Mõned tunnid pärast mereõnnetust ei pidanud politsei tõenäoliseks versiooni, et tegemist võinuks olla kuriteoga.

Eile õhtul tulid Haapsalu politseinikele appi ka kolleegid Pärnust ja Tallinnast. Kella 00.40 ajal olid politseinikud piiranud tee, mis viib sadamasse, kus PPA oma aluseid hoiab.

Tee oli suletud seetõttu, et kai ääres tegid tööd kriminalistid. Samal ajal toimetati haagise peal minema sinine mootorpaat, mis oli varem Haapsalu lähistelt merelt sihitult tiirutamas leitud. (artikkel jätkub peale pilti)

Mootorpaadi äraviimine.
Mootorpaadi äraviimine. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Nii prefekt Kõplas kui siseminister Hanno Pevkur on avaldanud lootust, et lähemad nädalad toovad juhtumi osas selgust. Asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles