Märul Lille’i tänavatel: 36 inimest vahistatud, 16 haiglas (4)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal toimuvatel jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel jätkuvad fännide rahutused. Läinud ööl vahistas politsei 36 Lille’i tänavatel märatsenud huligaani ja vähemalt 16 inimest toimetati eilse päeva jooksul haiglasse.

BBC kirjutab, et peamised märatsejad olid sajad Inglismaa poolehoidjad, kelle vastu kasutas politsei ka pisargaasi. Lisaks liigub samas linnas ringi ka Venemaa, Slovakkia ja Walesi fänne.

Kui seni on EMil kõige halvemasse valgusesse sattunud Venemaa poolehoidjad, siis eile õhtul saabunud pimedus tõi kaasa kokkupõrked inglaste ja Prantsusmaa politsei vahel. BBC ajakirjanike andmetel polnud Venemaa huligaanid olukorraga seotud ja kogu mäss oli inglaste algatatud.

«Palun ärge saatke meid koju,» kõlas inglaste laul, kuid samal ajal lennutati politseinike suunas pudeleid, kirjeldas olukorda lahinguväljal viibinud reporter. Puuduvad andmed, miks Inglismaa fännid politseid ründasid.

Nüüd kardavad kohalikud võimud, et õhtul Lensis toimuva Inglismaa ja Walesi vahelise mängu ajal võivad rahutused jätkuda, kuna Prantsusmaale on sõitnud palju Inglismaa fänne, kellel pole õnnestunud tulisele kohtumisele piletit osta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles