Prantsuse politseitapjal oli valmis tapanimekiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehel, kes pussitas esmaspäeval Pariisi eeslinnas surnuks politseiniku ja tema elukaaslase, oli tapanimekiri tuntud isikutest, politseinikest ja räpparitest, ütles Pariisi prokurör teisipäeval.

25-aastane Larossi Abballa, kes hukkus tulevahetuses politseiga, vandus kolme nädala eest truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS), ütles prokurör François Molins pressikonverentsil. Politsei leidis tapja juurest kolm telefoni ja kolm nuga.

Abballa oli alates jaanuarist seoses Süüria pühasõdalaste võrgustiku uurimisega jälgimisel, kuid prokurör tunnistas, et see ei andnud võimudele infot eelseisva rünnaku kohta.

Molins kinnitas, et seoses topeltmõrvaga on kinni peetud kolm isikut.

Abballa postitas pärast mõrtsukatööd suhtlusvõrgustikku Facebook video, milles kutsub kõiki moslemeid üles muutma Prantsusmaal toimuvad jalgpallimeistrivõistlused «surnuaiaks».

«Rünnake politseinikke, ajakirjanikke, avaliku elu tegelasi, vangivalvureid ja räppareid!» räuskab mees videolõigul.

Prantsusmaa lääneosas pussitas mees teisipäeval 19-aastast neidu, öeldes politseile, et kuulis hääli, mis nõudsid temalt ohverdamist ramadaani puhul.

Abballa mõisteti 2013. aasta septembris osalemise eest Pakistaniga seotud pühasõdalaste rühmituses kaheks ja pooleks aastaks vangi, kuid vabastati, kohtueelselt kinnipidamiskohas veedetud aja tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles