Paapua Uus-Guinea politsei avas tudengite pihta tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paapua Uus-Guinea politsei avas täna tule tudengite pihta, kes avaldasid meelt peaministri vastu. Pealtnägijate sõnul sai vähemalt neli inimest haavata.

Tudengid on juba kuu aega olnud vastasseisus võimudega, nõudes peaminister Peter O'Neilli tagasiastumist seoses korruptsioonisüüdistustega.

Kokkupõrked puhkesid pealinnas Port Moresbys, kui tudengid valmistusid marssima ülikoolist parlamendihoone juurde.

Korruptsioonivastane aktivist Noel Anjo Kolao, kes aitas protestiaktsiooni organiseerida, ütles, et politseinikud olid rajanud teetõkkeid ning sihtisid tudengeid relvadega.

Austraalia välisminister kinnitas, et tudengeid on tulistatud. Washington aga väitis, et politsei oli kasutanud meeleavaldajate vastu ainult pisargaasi.

Port Moresby haigla erakorralise meditsiini osakonna peaarst Sam Yockopua tõrjus Austraalia meedia teateid neljast hukkunust.

«Kaks inimest sai tõsiselt viga ja veel kahel olid kergemad probleemid. Ühtegi surnut ei ole,» ütles ta kohalikult ajalehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles