Pühapäeviti saab iga soovija helikopteriga lennata

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Sadama kruiisikaide juurest ei pääse igaüks küll merele, aga selle eest on seal võimalik tõusta taevasse – kas helikopteri või õhupalliga.

Balloon Tallinna õhu- või täpsemalt öeldes heeliumipall sõidab juba mõnda aega üles alla, alates tänasest saab igal pühapäeval teha vanalinna ja mere kohal viieminutilise tiiru helikopteriga.

Erinevalt õhupallist ei sõltu helikopterisõidud tuule tugevusest. Täna hommikul oli Balloon Tallinna veebilehel nukker teade: «Halbade ilmastikuolude tõttu on tänased lennud annulleeritud!»

Summuka koptereid aga tuul ei seganud. «Meie lennud jäävad ära siis, kui tuule tugevus on üle 25 meetri sekundis. Seda juhtub võib-olla kord suve jooksul,» ütles OÜ Summuka juht Meeme Luik. Sel suvel saab kruiisikaide ja linnahalli vahele jääval alal helikopteriga lennata igal pühapäeval ning koptereid on kaks, nii et järjekorradki on lühemad. Täna, esimesel päeval, veel erilist tungi ei ole ja huvilistel on võimalus üsna kiiresti lendama pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles