Hawaiil kukkus alla langevarjureid transportinud lennuk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Hawaii osariigis Hanapepes kukkus alla langevarjureid transportinud lennuk, mille tagajärjel kaotas elu viis inimest.

Kauai maakonna ametnike teatel leidis õnnetus aset pärast lennuki õhkutõusmist Port Alleni lennuväljalt, edastab staradvertiser.com.

Parameedikud tunnistasid kohapeal surnuks neli inimest, üks viidi kohalikku Wilcoxi haiglasse, kuid ta elu ei suudetud päästa. Kõigile viiele hukkunule tehakse lahkamine, kuna tegemist oli õnnetusega.

USA tsiviillennundusadministratsiooni pressiesindaja Ian Gregori andmetel oli allakukkunud lennuk Cessna 182H, mis pärast õhkutõusmist teadmata asjaoludel süttis.

Cessna 182H pardale mahub neli reisijat ja piloot. Õnnetusse sattunud lennuk kuulus firmale D & J Air Adventures, kuid seda kasutas langevarjuhüppeid pakkuv firma Skydive Kauai.

Pardal oli piloot, kaks langevarjuinstruktorit ja kaks klienti, kellega instruktorid oleksid teinud tandemhüppe.

D & J Air Adventures esindaja David Timko sõnas, et ta ei kommenteeri juhtunut, kuna seda alles uuritakse. Ta edastas kaastundeavaldused õnnetuses elu kaotanute peredele.

Hawaiil leidis peaaagu samal ajal aset veel teine lennuõnnetus, milles väikelennuk kahe inimesega pardal kukkus Oahu lähedal merre, inimesed päästeti ja viidi haiglasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles