Postimees Piirissaarel: nukrutsev saarerahvas mõtleb uue palvela ehitamise peale

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piirissaarel põles täna öösel maha kolm maja ja vanausuliste palvemaja. Kohapeal viibiva Postimehe ajakirjaniku Nils Niitra sõnul on kohalikud juhtunu tõttu kurvad ja mõtlevad uue palvela ehitamise peale.

Lihtne see ei saa olema, sest üksmeelt kogukonnas on vähe. «Samuti on selge, et kui omal ajal oli saarel paar tuhat elanikku ja neil oli jõudu ise see palvemaja üles ehitada, siis praegu jaksu napib. Suvel elab siin umbes 80 ja sel talvel oli siin 32 inimest,» rääkis Niitra.

Niitra lausus, et paljudel vanausklikel on nutt silmis. «Hävines paarsada aastat vana palvemaja. Ka osa ikoone, neist vanimad pärinevad 16. sajandist. Õnneks õnnestus mingi osa pühakirjadest ja ikoonidest siiski päästa,» lausus ta.

Päästjad tegid kindlaks, et tuli sai alguse kirst-sügavkülmiku elektrisüsteemi rikkest. Seejärel levis tuli kõrvalhoonesse, sealt siis teisel pool teed olevasse majja ning lõpuks süttis ka viimase läheduses seisnud palvemaja. Suurt rolli mängis tule levikul kõva tuul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles