Video: vaata, milline on Russalka ristmiku uus lahendus (12)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinna kavandatava Reidi tee projekteerija K-Projekt muutis Russalka ristmiku lahendust nii, et Kadrioru lossi poolt tulevad jalakäijad pääsevad otse üle tee Russalka mälestusmärgi juurde.

«Peamine kriitika projekti suhtes on olnud see, et Kadrioru pargi alleelt tulijad ei pääse otse üle tee Russalka juurde. Selle vea parandasime. Seniseid ülekäike me ei muutnud, küll aga lisasime ühe fooridega ülekäigu juurde,» rääkis Reidi tee eskiisprojekti teinud K-Projekti juht Rein Annusver kohtumisel Kadrioru Seltsi esindajatega.

Annusveri sõnul peaks praegune lahendus olema selline, et nii kergliiklejad, autojuhid kui ka ühissõiduki kasutajad pääseksid üle ristmiku ühe fooritsükli jooksul.

«Me eeldame, et inimese normaalne kõndimiskiirus on 1,2 meetrit sekundis, ja niimoodi liikuv inimene peaks ühe fooritsükliga üle tee saama. Võib-olla ainult see, kes tõesti viimasel hetkel teele astub, peab jääma tee keskel olevale ohutussaarele,» ütles Annusver.

Nii peab Kadrioru pargist mere poole suunduv jalakäija ületama kaheksa sõidurada, mille keskele jääb umbes viie meetri laiune ohutussaar.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles