Pildid ja video: eestlane sattus Tenerifel traagilise majavaringu tunnistajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanaari saartel Tenerifel elav eestlane sattus neljapäeva hommikul traagilise ohvriterohke sündmuse tunnistajaks, kui kokku varises eestlastest pere elukoha kõrval asuv maja.

Tenerife lõunaosa populaarses kuurortlinnas Los Cristianoses varises neljapäeva hommikul kohaliku aja järgi kl 9.30 kokku elumaja.

Reede hommiku seisuga olid päästjad leidnud rusude alt kaks hukkunut ja kolm vigastatut. Kohalike võimude andmeil oli hoones varingu hetkel 28 inimest, kellest üheksa on veel kadunud.

Varisenud majas kõrvalhoones elav Riho Sillaots rääkis Postimehele, et oli just kodus, kui äkki mürinat kuulis.

«Kuna üle tee toimus majaehitus, arvasin algul, et visati mingit ehitusprahti, varisesid tellingud või midagi sellist. Seepärast ma algul ei teinud sellest välja, ehkki mürin oli väga vali. Aga lastega oli enne lasteaeda viimist palju tegemist. Siis, kui aga kuulsin karjeid, läksin rõdule vaatama,» rääkis Sillaots.

Esialgu polnud õues midagi näha. «Õhk oli paksult tolmu täis, kõik oli valge,  justkui piim. Kui tolm ära vajus, nägin, et kõrvalmaja on varisenud ja läksin tänavale.»

Sellest hetkest, kui kohale polnud jõudnud veel ei päästjad ega kiirabi, on tal salvestatud väike filmilõik. Politsei hakkas aga kiiresti inimesi ohupiirkonnast eemale ajama ning sulges kogu kesklinnaosa, sest tegu on väga kitsaste tänavatega alaga.

Sillaots selgitas, et viiekorruselise maja üks külg varises kitsasse tänavavahesse, kus asus populaarse pubi Hide Away Pub väliala. «Oleks õnnetus juhtunud õhtul kell 9, oleks hukkunuid märksa rohkem,» arvas ta.

Tegemist oli õnneks ajaga, mil lastel koolipäev alanud ja enamik inimesi ilmselt juba tööle läinud.

Päästeautod hakkasid jõudma sündmuskohale umbes 15 minutit pärast varingut, kiirabiautod veel hiljem. Kell 11 oli terve Los Cristianose kesklinn suletud, ringteedel patrullisid politseid.

Ööseks Sillaotsad oma koju ei pääsenud, neile pakuti süüa ja ööbimisvõimalust kohalikus kultuurimajas.

Varingu põhjus ei ole teada, kohaliku meedia andmetel käisid hoones ehitustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles