Võimud kuulutasid Amsterdami lennujaama taas turvaliseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Amsterdami Schipholi lennujaam kuulutati ööl vastu kolmapäeva taas turvaliseks, teisipäeva õhtul evakueeriti lennujaam osaliselt julgeolekuhäire tõttu, teatasid võimud.

«Lennujaam on taas turvaliseks kuulutatud,» ütles sõjaväepolitsei pressiesindaja Alfred Ellwanger ajakirjanikele. Sõjaväepolitsei pidas teisipäeva õhtul lennujaamas pärast teadet «kahtlust äratavast olukorrast» kinni mehe ja alustas juurdlust.

Seejärel otsustasid võimud viia läbi lennujaama osalise evakueerimise. Telepilt näitas lennujaamas julgeolekut tagamas relvastatud maskidega sõjaväepolitseinikke.

Julgeolekuhäire põhjus ning vahistatu isik pole teada.

«Kõik alad on taas ligipääsetavad. Homme toimuvad lennud plaanipäraselt. Täname teid tänase kannatlikkuse ja mõistvuse eest,» teatas lennujaam Twitteri kontol.

Ellwangeri sõnul peeti «mees kinni kella 21.45 paiku (Eesti aeg 22.45) lennujaama esisel platsil peasissepääsu ees».

«Politsei on evakueerinud osa lennujaama esisest platsist ja sellega külgneva Sheratoni hotelli ning vahistanud kahtlust äratava olukorra tõttu ühe isiku,» ütles Schipholi pressiesindaja Danielle Timmer varem AFP-le.

Sündmuskohale toodi pommirühm ning politsei otsis läbi lennujaama esise platsi.

Sõjaväepolitsei esindaja sõnul ei ole julgeolekuhäire lennujaama saabuvaid ja sealt väljuvaid lende häirinud.

Hollandi pealinna Amsterdami äärelinnas asuv Schiphol on üks Euroopa peamisi reisisõlmpunkte, mida läbib aastas 50 miljonit reisijat.

Hollandi julgeolekujõud on kõrgendatud valmisolekus pärast 22. märtsi terrorirünnakuid naaberriigi Belgia pealinnas Brüsselis.

Märtsis korraldas Hollandi politsei Rotterdamis haaranguid, leides ühest nurjatud Pariisis terrorivandenõuga seotud korterist umbes 45 kilogrammi relvastust. Korteris arreteeriti Prantsusmaa palvel kahtlustatav Anis Bahri, kes võitleb praegu väljaandmise vastu Prantsusmaale.

Kaks koos Bahriga vahistatud alžeerlast on Hollandis endiselt vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles