Anier videointervjuus: väravate löömine on jalgpallis kõige raskem töö (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enam kui aastase pausi järel taas Eesti jalgpallikoondise algkoosseisu kuulunud ründaja Henri Anier tunnistas, et avapoolajal tegi Eesti koondis Serbia vastu hea esituse, kuid teisel kolmveerandtunnil väsiti. Ka enda esimese poolaja mänguga jäi ründaja rahule, kuna suutis maailmaklassi kaitsjate vastu hästi palli kontrollida.

«Esimesel poolajal suutsime neile näidata, et ka meie oskame jalgpalli mängida. Usun, et võime esimese poolajaga üldjoontes rahule jääda. Meil tekkisid ka omad poolvõimalused, millest läbi õnne oleks võinud ju ühe ka ära lüüa,» rääkis Anier. «Teisel poolajal vajusime liialt taha ja klassi vahe sai selgeks. Ma usun, et kõik teavad, milline see kvaliteedi vahe on. Kahjuks kohtunik otsustas neile selle karistuslöögi anda, mille (Aleksandar) Kolarov ka otse kümnesse ära lõi. 0:1 kaotus, kuid arvan, et poisid võitlesid ja jätsid kõik väljakule.»

Eesti ei löönud kahes sõprusmängudes Norra ja Serbia vastu ühtegi väravat. «Kõik räägivad, et peame ründefaasis kõvasti tööd tegema. Loomulikult peame, aga me oleme väike riik. Jalgpallis on väravate löömine üldse kõige raskem töö. Loomulikult kõik ootavad seda, loomulikult me ise tahame seda, loomulikult lähme kõiki mänge võitma.»

Anier ise tegi avapoolajal visa tööd ja suutis temale söödetud palle ründefaasis hoida seni, kuni kaaslased järgi jõudsid. «Kuulsin ka teistelt kiidusõnu. Suutsin palli ees hoida ja jäin ka ise esimese poolajaga rahule. Maailmaklassi kaitsjaid suutsin kehaga katta ja meeskonda järele oodata. Olen ise rahul, kuna olen seda mängu poolt endal ka arendanud. Ma ei avane ainult liini taha, vaid katan palli ja ootan meeskonda järele. Just Eesti-sugusele riigile on see väga vajalik.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles