Video: Obama-vastane meeleavaldus Argentinas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Argentinas puhkesid meeleavaldused pärast seda kui riigivisiidile saabus Barack Obama. Protesteerijad, kes toetavad vasakpoolseid fraktsioone, nõuavad Ameerika riigipea lahkumist Argentinast.

USA presidendi visiit langeb kokku riigipöörde 40nda aastapäevaga, kui Argentinas tuli võimule parempoolne sõjaväehunta. USA toetas algselt huntat ning sõjaväelise diktatuuri ajal tapeti rohkem kui 30 000 inimest. Obama on püüdnud kriitikat leevendada tuues päevavalgele USA sõjaväedokumente tollest perioodist. Sellest hoolimata teeb tänapäevane Ameerika Ühendriikide poliitika meeleavaldajate sõnul endiselt kahju.

Obama kahepäevane visiit Argentinasse on märk kahe riigi suhete paranemisest. See on ühtlasi ka märk, et USA toetab president Mauricio Macri investorisõbralikke reforme, mis peaksid avama riigi majanduse välismaailmale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles