Fotod ja video: Argentina uputas Hiina kalalaeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Argentina rannikuvalve uputas Hiina kalalaeva, mis tegeles Argentina territoriaalvetes illegaalse kalapüügiga.

Rannikuvalve alus ajas rahvusvaheliste vete suunas põgenenud hiinlaste kalalaeva taga sellel esmaspäeval. Lisaks tehti hoiatuslaske ning Hiina kalalaevaga püüti ühendust saada ka raadio teel. Mitmel juhul tegi Hiina alus ähvardavaid manöövreid Argentina rannikuvalve aluse suunas, pannes niimoodi ohtu rannikuvalve laeva meeskonna. Seetõttu anti käsk avada laeva pihta tuli. Pole teada, millal hiinlaste alus täpsemalt uppus, kuid tõenäoliselt juhtus see esmaspäeval või teisipäeval. Meeskonnaliikmed olid sunnitud oma laeva hülgama. Argentina rannikuvalve päästis Hiina kalalaeva neli meeskonna liiget. Ülejäänud 28 meeskonnaliiget päästeti teise Hiina aluse poolt, kes tagaajamist jälitas.

Hiina nõudis Argentinalt juhtunu pärast selgitusi ja oma kodanike turvalisuse ja õiguste tagamist. Lisaks soovitati Argentinal astuda samme taoliste intsidentide edasiseks vältimiseks.

Hiinal on maailma suurim kaugpüügilaevade laevastik, kuhu kuulub rohkem kui 2000 alust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles