Video: Hiina mobiilikasutajaid tervitab Eestis helge krooniaeg

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selgub, et mitte ainult hiina keelele pole kogu oma keerukuses antud võimet iga tervemõistusliku inimese juhtmeid korralikult kokku sõlmida - vähemalt sama tõhus toime paistab olevat Hiina SIM-kaartidel infosüsteemidele.

Lõbus asjaolu ilmnes, kui saabusin hiljuti järjekordselt reisilt Hiinasse ning telefoni oli jäänud China Unicomi USIM-kaubamärki kandev ettemaksuga SIM-kaart. Pahaaimamatult telefoni kodumaa pinnal sisse lülitanud, sai see automaatse ühenduse siinse mobiilivõrguga.

Alustasin esimest kõnet ja sain üllatuseks sulaselges eesti keeles heliteate, millest ükski hiinlane õnneks aru ei saa, igale õigele eestlasele  aga helge krooniaja meelde tuletab. «Teie poolt määratud limiidini on 100 krooni,» kõlas hääleroboti südantsoojendav tervitus.

Tundub, et hiinlased ole kõnealusest teatest aastate jooksul tõesti aru saanud ja meie ametivõime teatanud. Eesti kroonid kadusid käibelt 1. jaanuaril 2011.

Tõenäoliselt China Unicom lahendust, kus eestikeelsete sätete valimisel loeb Siri või Androidi analoog ette lihtsalt hiina keelest eesti keelde tõlgitud teksti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles