Postimees teeb otseülekande tööandjate konverentsilt Tuulelohe lend (1)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööandjate aastakonverents Tuulelohe lend 2016 keskendub ühele Eesti arengu hetke suuremale probleemile – tööjõupuudusele.

See on mure, millega on täna piike murdmas pea iga Eesti ettevõtja. Seejuures ei ole enam puudus vaid tippspetsialistidest, vaid ka lihtsama töö tegijatest. Me ei saa enam mööda vaadata vajadusest välistööjõu järele.

Kolmapäeval, 2. märtsil toimuval konverentsil alapealkirjaga «Welcome to Estonia? Sisserändest paanikavabalt.» arutlevad selle üle nii teadlased, ettevõtjad, poliitikud kui ka sisserändajad ise, ilma tabude ja paanikata.

Otseülekanne kestab 9.00 - 16.00. Lõunapaus on kell 12.05-12.45

Konverentsil otsitakse muuhulgas vastuseid küsimustele: Keda me siia tegelikult vajame? Kuidas me nad üles leiame? Miks inimesed üldse peaksid tahtma Eestisse tulla?

Oma kogemusi ja õppetunde välistööjõuga jagavad Swedbanki Balti panganduse juht Priit Perens, ISSi juht Madis Kase ja G4S juht Priit Sarapuu.

Kuidas on olla välismaalasena Eestis? Oma loo räägivad IT talent Carlos Johnson, vabakutseline ajakirjanik Stuart Garlick ja Venemaa kodanikuaktivist Jevgenia Tširikova.

Tartu Ülikooli majandusteaduskonna professor Raul Eamets räägib tööjõu sisserändest ja tööjõu vajadusest Eesti majanduse kontekstis. Meie hoiakute mõju majandusele analüüsib Teleporti omanik Sten Tamkivi, kultuurimõjude üle arutleb ajaloolane ja mõjukas ühiskonategelane David Vseviov.

Õpime teiste riikide kogemusest. Dublini majandus- ja sotsiaaluuringute instituudi teadur Merike Darmody räägib, mida on Iirimaa immigratsioonist võitnud ja mida kaotanud. Kuidas Uus-Meremaa endale vajalikke töötajaid ääremaale meelitab, kõneleb sealne immigratsionispetsialist Jeannie Melville.

Valitsuserakondade debatis küsib Kristen Michalilt (Reformierakond), Margus Tsahknalt (IRL) ja Jevgeni Ossinovskilt (SDE) teravaid küsimusi Märt Treier, kes püüab jälile saada poliitikute tegelikule probleemile sisserände teemas. Avaettekande peab peaminister Taavi Rõivas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles