Video: Makedoonia karmistas riigipiiril migrantide voolu aeglustamiseks turvameetmeid

Kaspar Virks
, videotoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunevad Ungari, Poola, Tšehhi ja Slovakkia esindajad, et arutada ning aidata Makedoonial aeglustada migrantide voolu Euroopasse. Makedoonia valitsus teatas uutest meetmetest tõhustamaks kontrolli riigipiiril Kreekaga. Iga põgenik, kes siseneb Makedooniasse, peab läbima 30-minutlise intervjuu, et teha kindlaks tema rahvus. 

Makedoonia on illegaalse piiriületuse tõkestamiseks ehitanud 60 km pikkuse okastraataia ning eelmisel nädalal alustati teise kihi ehitamist, et kindlustada riigipiiri veelgi. Lisaks teatas Austria, et seab põgenike arvule piirangu, pärast mida otsustas Makedoonia algul oma riigipiiri sulgeda. Selline otsus aga ei meeldinud Saksamaale, sest piiri sulgemine teeks olukorra Kreekas veelgi hullemaks. Kuna Kreeka ei suuda oma kodanikelegi sotsiaalteenuseid võlga võtmata pakkuda, siis abivajajate hulga suurenedes tähendaks see Kreekale veelgi suuremat võlakoormat. Seepeale otsustas Makedoonia lihtsalt kontrolli piiril tugevdada ning viia ellu karmimad turvameetmed. 

Sõjaväelased, kes paiknevad Makedoonia lõunapiiril saadavad iga päev piirilt tagasi umbes 100 inimest, nende seas ka lapsi. Seadus lubab Makedooniasse siseneda ainult õiguspärastel põgenikel Süüriast, Iraagist ja Afganistanist. Makedooniasse siseneb iga päev keskmiselt 1500 põgenikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles