PÄEVAINTERVJUU Mihkelson: Leping Ühtse Venemaaga on Keskerakonna kvaliteedimärk (8)

Marian Võsumets
, produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Mina isiklikult näeksin hea meelega selle koostööprotokolli tühistamist,» oli Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid täna Postimehe stuudios kindlameelne, ent lisas, et Keskerakonnas sel teemal konsensust ei ole.

«Ma juba 2004. aastal, kui Keskerakond otsustas teha leppe Putini parteiga, ütlesin, et nad seavad end keerulisse olukorda. Täiesti arusaadav on Edgar Savisaare ühene otsus praegu, et lepingut ei tohi lõpetada –  see on signaal Lasnamäe valijatele,» leidis riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson.

«2017 on taas kohalikud valimised ning see on nagu kvaliteedimärk –  Nõukogude Liidus oli munadel ka kvaliteedimärk – tulihingeline vene valija ei saaks sellest sõnumist aru, et nüüd lõpetada koostöö Putini parteiga,» jätkas ta. Samas ei pidanud Mihkelson kuigi tõenäoliseks, et selle leppe alusel suudetaks Venemaad kuidagi rohkem veenda presidendi ametiraha ja Tartu ülikooli varade tagastamises, kui seni.

Karilaid leidis seepeale, et avalik suhtlus Venemaa võimuparteiga on parem, kui IRL-i omaaegne varjatud tegevus elamislubadega kauplemisel. «IRL ei ole suhelnud Venemaaga salaja,» teatas Mihkelson vastu.

Keskerakonna nimetamist Putini pühendunud sõsarparteiks Mihkelson liiga karmiks ei pidanud. «Ei ole karm. Koostööleppest mitte lahti ütlemine – eriti ajal, kui Euroopas on julgeolekukeskkond muutunud – võib tekitada sellised retoorilisi arvamusi.»

«Eesti vajab uut Jaan Poskat,» jätkas Karilaid, «Jaan Poska oli see, kes suutis kriisi hetkel Venemaaga suheldes teenida Eesti huve. Kus on see Jaan Poska?». Vaata videost, kuidas saatekülalised sellele küsimusele vastasid.

Mitmel korral Ühtse Venemaaga koostöö jätkamise hääletusele panna lubanud Keskerakond seda laupäevasel volikogul siiski ei teinud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles