Video: EKA tudengid teevad 20-tunniseid tööpäevi

Helena Tamm
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal ajal, kui ülejäänud Tallinna vanalinna hoonete aknad on pimedad ja terve linn justkui magaks, käib Suur Kloostri 11 majas kõva töö ja sagimine. NB! See ei ole päkapikumaja.

See, et enne hindamist EKA tudengitel pikkade töö(öö)päevade tõttu uni vaid paari tunni pikkuseks, pole selle maja seinte vahel mingi saladus.

Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva on üleval kõik EKA sisearhitektuuri osakonna tudengid 1. kursusest magistrantideni välja, sest alates esmaspäevast ootab neid ees poolaasta kaitsmine.

Osakonna juhataja Hannes Praksi sõnul on see arhitektuuri valdkonna eripära – enne oluliste projektide esitamisi töötatakse ka öösiti. «Alles siis saab öelda, et endast anti kõik enne, kui tähtaeg kukkus. Muidugi on ka neid, kes viimasel hetkel alustavad. Ma ei oska isegi öelda, miks see nii on,» vajub entusiastlik Praks mõttesse, säde silmis justkui vaataks ajas tagasi. Osakonna juhataja sõnul on tema enda kõige eredamad kooliaegsed mälestused pärit just nendest unetuna veedetud öötundidest enne kaitsmisi, kus kõik koos ühe eesmärgi nimel pusivad ja mida tund edasi, seda enam poeb ärevus hinge, sest hommik ja ühes sellega kaitsmiskomisjoni hindavad pilgud, on lähedal.

Käisime vaatamas, mis paneb tudengid, kes on septembrist saadik kõiki tähtaegu teadnud, öid üleval olema, kuidas nad ennast tunnevad, mida teevad ja kaugele jõudnud on. Märksõnadeks: kohv, pesakastid ja kilesaun.

Mõned EKA sisearhitektuuri tudengid on isegi osakonna vanalinnas asuvatesse ruumidesse sisse kolinud. Kolmanda kursuse üliõpilane Kristjan tunnistas, et pole juba nädalajagu korralikult maganud ja hoiab energiat sees mandariinide söömisega. Postimees käis videokaameraga vaatamas, mis meeleolu valitses sisearhitektuuri osakonna juhataja professor Hannes Praksi valdustes pühapäeva öösel vastu esmaspäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles